VERKOPEN
Zoeken
SAMENVATTING
€6,99
Op verlanglijstje
Niet goed, geld terug
Document is direct beschikbaar
Beter voorbereid op je examens
208
3
(3)

Kabinetten galerijen en musea samenvatting

Introductie Kabinetten, galerijen en musea behandelt de uiterst gevarieerde geschiedenis van het verzamelen in Europa van circa 1500 tot heden. De gekozen voorbeelden behoren deels tot de nationale, deels tot de internationale geschiedenis. U maakt kennis met allerlei soorten collecties, niet alleen van kunstobjecten maar ook van voorwerpen uit de natuur en uit het domein van de natuurwetenschappen. Tot de thema's die in de verschillende leereenheden terugkeren, behoren de motieven die vorsten, overheden en particulieren ertoe brachten verzamelingen aan te leggen en de functies die deze collecties, uitgegroeid tot kabinetten, galerijen en musea, werden geacht te vervullen. Inhoud Kabinetten, galerijen en musea behandelt de uiterst gevarieerde geschiedenis van het verzamelen in Europa van circa 1500 tot heden. De gekozen voorbeelden behoren deels tot de nationale, deels tot de internationale geschiedenis. U maakt kennis met allerlei soorten collecties, niet alleen van kunstobjecten maar ook van voorwerpen uit de natuur en uit het domein van de natuurwetenschappen. De cursus beoogt geen compleet historisch overzicht te geven van de verschillende soorten collecties die in de loop van de geschiedenis zijn gevormd. Tot de thema's die in de verschillende leereenheden terugkeren, behoren de motieven die vorsten, overheden en particulieren ertoe brachten verzamelingen aan te leggen en de functies die deze collecties, uitgegroeid tot kabinetten, galerijen en musea, werden geacht te vervullen. Omdat de functies goed afgelezen kunnen worden uit de wijzen waarop collecties worden geordend en tentoongesteld, loopt de presentatiegeschiedenis als een rode draad door de cursus. Nauw hiermee verbonden is het proces van geleidelijke openbaarmaking dat in de verzamel- en museumgeschiedenis getraceerd kan worden. In twaalf leereenheden worden aan de hand van representatieve voorbeelden de opvattingen over en de praktijk van het verzamelen en presenteren beschreven en onderzocht in samenhang met ontwikkelingen in het denken over zowel de kunst als de natuur. Zo wordt de geschiedenis van het verzamelen opgevat als een aspect van de wetenschapsgeschiedenis. De eerste zes leereenheden zijn gewijd aan het tijdperk van de encyclopedische verzameling, het type collectie dat een breed scala aan voorwerpen omvatte met het doel 'de totale kennis van de wereld' te representeren. De volgende zes leereenheden behandelen de ontwikkeling van het kunstmuseum in de afgelopen drie eeuwen.

Voorbeeld 1 van de 129 pagina's
Beoordelingen ( 3 )
Door tryntsje49  · 1 maand geleden
Door gerritvg  · 8 maanden geleden
Door viviennelemaitre  · 1 jaar geleden
SAMENVATTING
€6,99
Op verlanglijstje
Niet goed, geld terug
Document is direct beschikbaar
Beter voorbereid op je examens
208
3
(3)
Document informatie
Gekoppelde school, studie & vak
Over het document
Heel boek samengevat?
Ja
Onderwerpen
Geupload op
7 oktober 2016
Aantal pagina's
129
Geschreven in
2015/2016
Type
Samenvatting
Gekoppeld boek
Titel boek
Kabinetten, galerijen en musea
Auteur(s)
Mieke Rijnders, Debora Meijers
Jaar
2013
Druk
Onbekend
Verkoper
ZILVER  
Lze
Lid sinds 4 jaar geleden
75 documenten verkocht
Ontvangen beoordelingen:
3
15
5
3
0

De beste notities

Voorkom herexamens en haal hogere cijfers met de beste samenvattingen geschreven door jouw medestudenten.
Voorkom herexamens
Met de samenvattingen van je medestudenten weet je zeker dat je goed voorbereid de examens ingaat. Al meer dan 250.000 samenvattingen zijn geschreven door jouw medestudenten. Zij weten precies waar de valkuilen zitten en welke zaken uit de colleges belangrijk zijn. Zo kom jij op het examen goed voor de dag en voorkom je herexamens.
Haal hogere cijfers
Mis helemaal niets meer van de examenleerstof doordat de samenvattingen geschreven zijn door jouw medestudenten voor jouw studie en vakken. Geen algemene boeksamenvattingen dus, maar precies de zaken die op jouw examens van toepassing zijn.
Verdien geld met studeren
Schrijf jij veel samenvattingen? Verdien honderden euro’s per maand door de samenvattingen die je toch al schrijft te verkopen aan je medestudenten. Vorig jaar verdienden studenten al meer dan €500.000,- aan het verkopen van hun samenvattingen.