VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen

Laatste artikelen

Wat zijn goede snacks voor tijdens of voor een tentamen?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Bij sommige onderwijsinstellingen is het toegestaan om tijdens het tentamen te eten. Wanneer je niet snel bent afgeleid, kun je gerust wat snacks meenemen. Wanneer dit niet is toegestaan, neem je de snacks vlak voor je tentamen. Heb je een iets minder goede concentratie of een concentratieprobleem? Let dan op dat je niet telkens afgeleid wordt door het eten wat naast je tentamen blaadje ligt. Bekijk hier de do’s en dont’s over eten tijdens het tentamen.


Hoe ga ik om met een black-out tijdens tentamen en kan ik dit voorkomen?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Een black-out tijdens een tentamen is een students worst nightmare. Met name als je het gevoel hebt om een tentamen niet te gaan halen, bijvoorbeeld doordat je het idee hebt je dat toch niet genoeg voorbereid bent en dus zaken gaat vergeten. Je blokkeert volledig en op zo’n moment komt er niet veel zinvols meer uit. Bij een black-out is de opgeslagen informatie in het langetermijngeheugen tijdelijk niet toegankelijk. Dit wordt veroorzaakt door de stof noradrenaline. Spanning heeft een negatief effect op het lichaam en je brein, het veroorzaakt stress. Wanneer je stress ervaart gaan de bijnieren noradrenaline produceren. Bij een overproductie aan deze stof verlies je de mogelijkheid om logisch na te denken en ontstaat een black-out. Hoe ga je om met een black-out op het moment dat het gebeurt?


Hoe maak je een goede samenvatting?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Een goede samenvatting maken kan een hele opgave zijn. Je moet goed filteren welke informatie belangrijk is en welke informatie niet. Je wilt ten slotte een samenvatting die lekker weg te lezen is, zonder dat je hiervoor terug moet springen naar je boek om te bekijken waar het ook alweer precies om ging. We beschrijven hier een aantal stappen die je kunt doorlopen om een goede samenvatting te schrijven.


Wat is de beste manier van aantekeningen maken tijdens college?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Als je aantekeningen van je colleges wil verkrijgen om te studeren heb je twee opties. Ten eerste kun je deze van iemand uit je klas kopen. De andere optie is op safe te spelen en je eigen aantekeningen te maken. Zo weet je zeker dat je over alle belangrijke informatie beschikt. Wanneer je voor de tweede optie kiest, heb je ook nog de keuze om je aantekeningen te typen of op papier op te schrijven. Wat is nou het effectiefst? De voor- en nadelen op een rijtje.


Welke concentratie verhogende middelen kan ik gebruiken tijdens het studeren?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Concentratieproblemen, elke student heeft er wel eens last van. De ene dag is je concentratie op en top, maar de volgende dag kan het totaal anders zijn. Als je de vorige avond bijvoorbeeld een borrel hebt gedronken en laat bent gaan slapen, dan is de kans groot dat je concentratie laag is de volgende dag. Er zijn een aantal methodes hoe je je concentratie een boost kan geven.


Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen