VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen

Artikelen in categorie: Studeertips

Hoe kun je een goede studieplanning maken?

Gepubliceerd op 16 juni 2017·Laatste update op 5 maart 2019

Om succesvol te studeren zul je moeten plannen. Het is immers niet mogelijk om de dag voor je tentamen nog alle studieboeken te lezen, de hoorcolleges te bekijken en een reeks oefenvragen te bedenken. Door het maken van een studieplanning zorg je ervoor dat je studietaken opsplitst in een aantal deeltaken die je vervolgens in een bepaalde volgorde en binnen een bepaalde termijn uit gaat voeren.


Wat is de beste manier om een studieboek te bestuderen?

Gepubliceerd op 16 juni 2017·Laatste update op 27 februari 2019

Een studieboek lezen van een paar honderd pagina’s is één, maar om daarna ook nog eens te begrijpen wat er staat, vinden studenten vaak lastig. Het ene boek is namelijk nog dikker dan de ander. Hoe voorkom je dat je minutenlang gaat staren naar een pagina, om daarna geen flauw idee te hebben over wat je gelezen hebt? Psychologen hebben hiervoor de term ‘intensief en actief lezen’ bedacht, wat inhoudt dat je direct reflecteert op wat je leest. Lees onderstaande tips om een studieboek op de meest efficiënte manier te kunnen lezen.


Wat is de beste plek om te studeren?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 6 maart 2019

Of je nu een rustige periode hebt of dat je midden in een tentamenweek zit, je hebt toch echt een plek nodig waar je goed en geconcentreerd kunt studeren. In dit artikel geven we je de beste plekken om te studeren, zodat je kunt voorkomen dat je je dagenlang opsluit in je kamer en je jezelf erop betrapt dat je uren social media zit af te struinen.


Hoe ga je op een assertieve manier om met studiegenoten?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 13 februari 2019

Tijdens je studie komt er vast een moment waarop je in teamverband aan een project moet werken. Dit is een moment waarop je voor jezelf moet opkomen, zodat jij niet de meest vervelende taken toebedeeld krijgt omdat je je mening niet durfde te geven. In dit artikel wordt uitgelegd wat assertiviteit precies inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan.


Hoe kun je het beste omgaan met negatieve feedback?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 14 februari 2019

Omgaan met feedback vindt men vaak moeilijk, aangezien we feedback persoonlijk tot ons nemen en ons hierdoor aangevallen voelen. De kunst is om feedback te zien als iets waar je van kunt leren, je jezelf mee kunt verbeteren en je je voordeel mee kunt doen. In dit artikel beschrijven we een aantal manieren hoe je feedback op een positieve manier kunt ontvangen.


Hoe train je zelfdiscipline?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 27 februari 2019

Zelfdiscipline wordt gezien als een belangrijke karaktereigenschap waarin je prioriteiten kunt stellen. Het is belangrijk dat je deze eigenschap bezit als je student bent, aangezien je in een korte periode veel moet lezen, opdrachten moet maken, presentaties moet voorbereiden en dan hebben we het nog niet eens gehad over het leren van tentamens. Om te voorkomen dat je in de stress raakt of de verkeerde prioriteiten stelt, geven we je de beste tips hoe je zelfdiscipline kunt trainen.


Hoe kun je het beste omgaan met stress?

Gepubliceerd op 20 juni 2017·Laatste update op 30 augustus 2019

Vier deadlines in zicht plus nog drie tentamens voor de boeg, het leven van een student is niet altijd even leuk. Studeren kan een hoop stress veroorzaken. Dit probleem is in de afgelopen jaren al steeds vaker voorbij gekomen. Het onder controle krijgen van stress is daarom niet altijd even gemakkelijk, maar er zijn manieren om stress te verminderen of zelfs te voorkomen.


Hoe vind je motivatie om te gaan studeren?

Gepubliceerd op 20 juni 2017·Laatste update op 27 februari 2019

Veel studenten hebben het soms zo druk met hun studie, dat er vaak wordt gedacht: waar doe ik het eigenlijk voor? Wees gerust, je bent niet de enige die dat wel eens denkt. Om ervoor te zorgen dat je jezelf kunt herpakken, geven we je een aantal tips om de motivatie om te studeren weer te vinden.  


Hoe kun je zo snel mogelijk een boek lezen?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 15 februari 2019

Snellezen klinkt als een soort magische gave, maar het is in werkelijkheid een aangeleerde vaardigheid om aanzienlijk sneller te lezen dan een gemiddeld persoon. Het lezen van een dik studieboek kan een tijdrovende klus zijn. Onderstaande technieken kunnen je helpen om te leren snellezen, zonder dat er belangrijke informatie verloren gaat tijdens het studeren.


Hoe kan ik het beste formules leren en onthouden?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 6 maart 2019

Naast begrippen, lijstjes en theorieën moet je zo af en toe ook nog eens lastige formules in je hoofd stampen. De vraag hierbij is wat nou de beste manier is om formules te leren en ze ook te onthouden zodat je ze goed kunt toepassen.


Hoe kun je het beste leren, studeren of blokken?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 6 maart 2019

Eigenlijk weet je als student voor 80% wel hoe je het beste kunt studeren. Lees je studieboek, ga naar college, bereid je goed voor, enzovoorts. Om je echter optimaal door de periode heen te werken en helemaal voorbereid aan het tentamen te komen, hanteer je de volgende studeerstrategie. De beste manier van leren:


Met welke geheugenstrategieën kun je het beste leren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 13 februari 2019

Op een gegeven moment ontkom je er niet aan: studeren. Om alle stof zo goed mogelijk in je hoofd te stampen kun je hier verschillende geheugenstrategieën voor gebruiken. In dit artikel vind je de beste strategieën zodat ook jij op een efficiënte manier kan studeren!


Hoeveel slaap heb je nodig om goed te kunnen studeren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 30 april 2019

Gemiddeld slapen we tussen de zes en negen uur per dag. Dit betekent dat we ongeveer eenderde van ons leven in bed doorbrengen. Maar hoe lang moet je eigenlijk slapen om uitgerust wakker te worden en de hele dag een goede focus te hebben? Slapen is een essentieel ingrediënt wanneer je goede studieresultaten wil behalen. Of je nou stof uit je hoofd moet leren of een verslag moet maken, met voldoende slaap gaat het een stuk makkelijker.


Wat is het beste tijdstip om te studeren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 27 februari 2019

Het ene moment moet je iets drie keer lezen voordat je begrijpt wat er op een bladzijde uit je boek staat en de andere keer lijkt het alsof je door de stof heen vliegt. Dit komt omdat je hersenen op bepaalde momenten van de dag het meest actief zijn. Als je op deze momenten van de dag studeert, slaat je brein de meeste informatie op. Uit onderzoek is gebleken dat ‘s ochtends als je net wakker wordt en ‘s avonds voordat je gaat slapen de beste tijden zijn om te studeren.


Tips om gefocust te blijven tijdens het studeren

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 17 mei 2019

In een wereld van nieuwe media, waarin we continu geprikkeld worden door e-mails, social media en onze telefoons, is het niet makkelijk om je van de buitenwereld af te sluiten. Afleidingen liggen al snel op de loer en ook studieontwijkend gedrag komt steeds vaker voor. Onderstaande tips helpen je om je concentratie te verbeteren én om deze vast te houden.


Wat zijn de meest voorkomende taalfouten?

Gepubliceerd op 18 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

De leerplicht is de wettelijke verplichting om kinderen onderwijs te laten volgen en is al sinds 1901 ingevoerd. Toch blijft de Nederlandse taal moeilijk en kan een taalfout snel gemaakt zijn. In dit artikel kun je de meest voorkomende taalfouten vinden, zodat je deze voortaan niet meer kunt maken.


Hoe vind je een passend onderwerp voor je scriptie?

Gepubliceerd op 18 januari 2019·Laatste update op 6 maart 2019

Tijdens je studie komt er een moment dat je moet beginnen aan je scriptie. Het is belangrijk dat je een onderwerp kiest dat je leuk vindt aangezien je veel tijd en energie in je scriptie zal steken. Ook moet het onderwerp natuurlijk passen bij je studie. In dit artikel vind je tips hoe je een passend onderwerp kunt vinden voor je scriptie.


Hoe bereid je een presentatie voor?

Gepubliceerd op 30 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Tijdens je studie komt er een moment waarop je ideeën moet pitchen, eindpresentaties moet geven of een assessment moet houden. De meeste studenten krijgen al een hartverzakking als ze horen dat ze een presentatie moeten geven voor een publiek. Hoe blijf je de zenuwen de baas en hoe zorg je ervoor dat je de volledige aandacht krijgt van het publiek en deze ook blijft vasthouden? Wij geven je de beste tips om je voor te bereiden op een presentatie!


Hoe geef je een goede presentatie?

Gepubliceerd op 30 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Presenteren. Voor veel studenten een drama. Want wat als de zenuwen je te veel worden? Toch zal er een moment in je studie komen dat je een presentatie moet geven. In dit artikel geven we tips zodat jij voortaan niet in paniek raakt als je moet presenteren en begint te struikelen over je woorden.


Waarom is studeren en sporten een goede combinatie?

Gepubliceerd op 30 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Je hebt het druk met je studie en je zit urenlang in de collegezaal. Daarnaast wil je je sociale contacten graag onderhouden en heb je vast wel een bijbaan waar je veel tijd aan kwijt bent. Eigenlijk heb je dus geen tijd om te sporten... Toch kan sporten een heerlijke uitlaatklep zijn en bovendien blijkt dat sporten en studeren een goede combinatie is. Hieronder geven we je genoeg redenen waarom je tijdens je studie vaker zou moeten gaan sporten!


Wat is het verschil tussen een voorwoord en een inleiding?

Gepubliceerd op 30 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Waarschijnlijk heb je voor een verslag al vaker een voorwoord of inleiding moeten schrijven, maar weet je nog steeds niet wat precies het verschil is tussen deze twee. Om ervoor te zorgen dat je dit tijdens je studie niet meer door elkaar haalt, leggen we je in dit artikel voor eens en altijd uit hoe het nou zit.


Wat is het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek?

Gepubliceerd op 30 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Tijdens je studie komt er vast een moment dat je onderzoek moet gaan doen. Zo zijn er ontzettend veel verschillende onderzoeksmethoden zoals enquêtes, interviews en observaties. Al deze methoden kun je onderverdelen in twee typen: kwalitatieve en kwantitatieve methoden. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil hiertussen is, zodat je tijdens je studie goede onderzoeken kunt doen.


Scriptie laten nakijken: is het je geld waard?

Gepubliceerd op 21 februari 2019·Laatste update op 9 april 2020

Je bent een scriptie aan het schrijven en hebt van medestudenten al eens gehoord dat je je scriptie kunt laten nakijken. Wat houdt dit precies in? Wie kan je scriptie het beste nakijken en is het je geld waard? In dit artikel leggen we uit wat je ervoor terugkrijgt zodat jij een goede keuze kunt maken.


Stage lopen; waar moet je rekening mee houden?

Gepubliceerd op 21 mei 2019·Laatste update op 26 september 2019

Veel studenten moeten tijdens hun studie een periode stage lopen. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jou als student. Daarom geven we in dit artikel handige tips die ervoor gaan zorgen dat jij een geslaagde stage gaat hebben. Wanneer moet je beginnen met zoeken naar een stageplek, waar moet je op letten tijdens je stage en hoe verloopt de afronding? Je leest het in dit artikel.


Eerste hulp bij projectgroepen

Gepubliceerd op 31 mei 2019

Tijdens je studententijd krijg je vroeg of laat te maken met projectgroepen. Er zijn veel studenten die spontaan zenuwen krijgen van werken in een projectgroep. Na het lezen van dit artikel nemen die zenuwen hopelijk een beetje af en zul je zien dat het allemaal best meevalt.


Hoe schrijf je een plan van aanpak?

Gepubliceerd op 25 juni 2019

Veel studenten moeten tijdens hun studie een plan van aanpak schrijven. Een plan van aanpak is een document waarin beschreven staat hoe je je onderzoek/project gaat aanpakken. Het is een flinke klus, maar uiteindelijk zal het je veel werk besparen.


Hoe maak je een goede mindmap?

Gepubliceerd op 25 juni 2019

Een mindmap wordt veel gebruikt om verschillende ideeën op een gestructureerde, overzichtelijke manier op papier te zetten. In dit artikel geven we stap voor stap weer hoe je een goede mindmap kunt maken en geven we een paar praktische tips.


Hoe kun je omgaan met faalangst tijdens het studeren?

Gepubliceerd op 20 september 2019

Door alle druk die je studie met zich meebrengt, is het niet gek als je soms last krijgt van faalangst. Vaak komt dit ook nog eens voor op de meest ongelegen momenten, zoals vlak voor een tentamen of het moment dat je je scriptie in moet leveren. Je wil natuurlijk goed presteren, maar door faalangst kunnen je studieprestaties hier flink onder lijden. In dit artikel geven we je tips over hoe je om kunt gaan met faalangst tijdens het studeren.


Hoe studeer je effectief thuis?

Gepubliceerd op 17 april 2020·Laatste update op 20 april 2020

Je hogeschool of universiteit is dicht, door de aankomende tentamens zit de Universiteits Bibliotheek vol of je vindt thuis studeren gewoon prettiger; in dit artikel geven we jou tips om zo effectief mogelijk vanuit huis te studeren.


Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen

×