VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen

Hoe kun je het beste leren, studeren of blokken?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 6 maart 2019
Studeertips - Hoe kun je het beste leren, studeren of blokken?

Eigenlijk weet je als student voor 80% wel hoe je het beste kunt studeren. Lees je studieboek, ga naar college, bereid je goed voor, enzovoorts. Om je echter optimaal door de periode heen te werken en helemaal voorbereid aan het tentamen te komen, hanteer je de volgende studeerstrategie. De beste manier van leren:


Lees vooruit

Als je op maandag een college hebt, zorg dan dat je op zondag al de hoofdstukken gelezen hebt waar het college overgaat. Je geheugen wordt getraind door de herhaling en je kunt tijdens college met de uitleg van de leraar de nieuwe kennis gelijk associëren met wat je al kent.

Leer de leraar ‘kennen’ bij werk- en hoorcolleges

Juist tijdens colleges kun je te weten komen welke stof nu écht belangrijk is. Leraren en professoren hebben altijd een bepaalde voorkeur voor theorieën of aspecten van de studiestof. Als je later thuis alleen de 40 slides van het college bekijkt, weet je nooit waar de meeste focus opgelegd is.

Schrijf een samenvatting of maak een mindmap

Als je een samenvatting schrijft of een mindmap maakt, reflecteer en herhaal je de kennis. Doe dit per studieweek, zodat je alles in hapklare brokken opdeelt en voor je tentamen enkel de herhalings- en oefenfase van het leerpoces door hoeft.

Test jezelf: flashcards maken

Met de opgedane kennis uit het studieboek (of de reader), de aandachtspunten van de docent en je reflectie in de vorm van een samenvatting of mindmap, is het tijd om jezelf te gaan testen. Het maken van flashcards is een erg goede manier om voor je tentamen te leren. Flashcards zijn zelfgemaakte vragen & antwoorden. De oefenvragen kun je vervolgens zelf gaan maken totdat je een 100% score hebt.Maak oude tentamens

Hoe goed je eigen vragen ook zijn, leraren hebben altijd een aparte manier van tentamineren. Zorg ervoor dat je een aantal oude tentamens van het vak op de kop tikt, het liefst met de juiste antwoorden erbij.Wil je vaker leuke studietips krijgen? Volg ons op Instagram!

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen

×