VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen

Artikelen in categorie: Tentamen maken

Wat mag ik echt niet vergeten als ik naar een tentamen ga?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Tentamen staat gelijk aan stress en in een stressvolle periode kun je wel eens wat vergeten. Helemaal als je haast hebt om op tijd te komen bij je tentamen. Bekijk een uurtje voor je naar het tentamen gaat dus even de onderstaande checklist.


Wat is de beste strategie om een tentamen te maken?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Een tentamen kun je op verschillende manieren maken. Je bent er helemaal klaar voor en gezonde spanning is altijd goed. Het moment is daar: je mag dan eindelijk het tentamen gaan maken en alles wat je in je voorbereiding hebt geïnvesteerd en hebt geleerd gaan toepassen. Lees hier een aantal tips over het hanteren van een goede strategie die je door je tentamen heen helpen.


Hoe formuleer je het beste een antwoord op een open vraag tijdens een tentamen?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Het beantwoorden van ‘open vragen’ op je tentamen kan soms best wat stress veroorzaken. Je kunt immers niet gokken zoals bij een multiple choice tentamen als je niet zeker bent van je antwoord. Als je op je tentamen een open vraag tegenkomt waarvan je niet zeker weet hoe je het moet formuleren, houd dan de onderstaande punten in gedachte.


Hoe kun je het beste een tentamen met multiple choice vragen maken?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Een multiple choice tentamen maken is vaak een opluchting. Je weet immers dat het juiste antwoord altijd binnen handbereik is. Het staat ten slotte voor je neus op het tentamen. Nu is het alleen nog een kwestie van op de juiste manier, dus enigszins strategisch, het tentamen te maken. Dit zijn dé trucs om de meerkeuzevragen zo goed mogelijk te maken.


Hoe ga ik om met een black-out tijdens tentamen en kan ik dit voorkomen?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Een black-out tijdens een tentamen is een students worst nightmare. Met name als je het gevoel hebt om een tentamen niet te gaan halen, bijvoorbeeld doordat je het idee hebt je dat toch niet genoeg voorbereid bent en dus zaken gaat vergeten. Je blokkeert volledig en op zo’n moment komt er niet veel zinvols meer uit. Bij een black-out is de opgeslagen informatie in het langetermijngeheugen tijdelijk niet toegankelijk. Dit wordt veroorzaakt door de stof noradrenaline. Spanning heeft een negatief effect op het lichaam en je brein, het veroorzaakt stress. Wanneer je stress ervaart gaan de bijnieren noradrenaline produceren. Bij een overproductie aan deze stof verlies je de mogelijkheid om logisch na te denken en ontstaat een black-out. Hoe ga je om met een black-out op het moment dat het gebeurt?


Wat zijn goede snacks voor tijdens of voor een tentamen?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Bij sommige onderwijsinstellingen is het toegestaan om tijdens het tentamen te eten. Wanneer je niet snel bent afgeleid, kun je gerust wat snacks meenemen. Wanneer dit niet is toegestaan, neem je de snacks vlak voor je tentamen. Heb je een iets minder goede concentratie of een concentratieprobleem? Let dan op dat je niet telkens afgeleid wordt door het eten wat naast je tentamen blaadje ligt. Bekijk hier de do’s en dont’s over eten tijdens het tentamen.


Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen en notities te verkopen