VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Wat zijn goede snacks voor tijdens een tentamen?

Gepubliceerd op 29 juni 2017· Laatste update op 27 juli 2017

Inhoudsopgave

Bij sommige onderwijsinstellingen is het toegestaan om tijdens het tentamen te eten. Wanneer je niet snel bent afgeleid, kun je gerust wat snacks meenemen. Heb je een iets minder goede concentratie of een concentratieprobleem? Let dan op dat je niet telkens afgeleid wordt door het eten wat naast je tentamen blaadje ligt. Bekijk hier de do’s en dont’s over eten tijdens het tentamen.


Do

Zorg dat je tijdens tentamens niet zwaar gaat eten. Er trekt dan bloed uit je hersenen weg naar je maag om je maag te helpen verteren van het voedsel. Als je zwaar luncht of avond eet, krijg je daardoor soms een after-dinner-dip! Eet daarom een uur voordat je je tentamen gaat maken en zo weinig mogelijk tijdens het tentamen. Vind je het toch prettig om tijdens je tentamen even een kleine break te nemen? Eet dan iets lichts. Je kan dan denken aan groente (komkommer, stukjes paprika, snoeptomaatjes), fruit (appel, banaan, druiven), een reepje chocolade (snickers, twix), Nederlandse kaas (blokjes), een cakeje of een rijstwafel.

Het belangrijkste is dat je kleine porties eet tijdens je tentamen. Neem daarom ook alleen kleine porties mee naar je tentamen en niet meer eten dan je nodig hebt. Als je een tentamen aan het maken bent en je kijkt op dan zie je telkens eten liggen waar je zin in hebt. Hierdoor kan je snel worden afgeleid.

Don’t

Je zit (in 99% van de gevallen) met andere studenten in een lokaal die hetzelfde tentamen als jij moeten maken. Een aantal dingen kunnen erg storend werken voor je medestudenten. Denk bijvoorbeeld aan een kraakverpakking. Wanneer je in een goede studeerflow zit en een goede concentratie hebt, is het erg vervelend als iemand je afleid met een kraakverpakking. Denk bij kraakverpakkingen bijvoorbeeld aan chipszakken. Wat minstens zo storend kan werken is wanneer je medestudent heel duidelijk kan horen dat je op je eten kauwt. Neem daarom uit respect voor je medestudent een snack mee die niet al te veel lawaai maakt wanneer je erop kauwt (overweeg een snack die bij do vermeld staat).

Tot slot is misschien de ergste afleider wel stank. Stank is iets waar menig persoon zich (ook buiten een tentamen) aan ergert. Het kan erg storend werken wanneer iemand geconcentreerd bezig is. Voorbeelden van snacks die stinken bevatten ui, knoflook, franse kaas of een andere sterke/overheersende geur.

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen